07.07.2017

MLEKO ACIDOFILNE W WYGODNEJ BUTELCE JUŻ W SPRZEDAŻY

   

        Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu wprowadza na rynek Mleko acidofilne o zawartości tłuszczu 2,5%. Jest to napój mleczny fermentowany, który możemy zaliczyć do stosunkowo  nowej  na rynku kategorii napojów o określonych właściwościach prozdrowotnych. Mleko acidofilne zawiera kultury bakterii fermentacji mlekowej, które mają zdolność do zasiedlania przewodu pokarmowego  człowieka a ich probiotyczne działanie jest szeroko udokumentowane. Trzeba również dodać, że w wyniku fermentacji ulega rozłożeniu cukier mleczny, czyli laktoza. To oznacza, ze osoby z nietolerancją laktozy mogą bezpiecznie spożywać mleko acidofilne bez obaw o samopoczucie.  Ma łagodnie kwaśny smak, który pobudza perystaltykę jelit oraz wydzielanie enzymów trawiennych w żołądku i trzustce. Mleko acidofilne polecamy m. in. po leczeniu antybiotykami, aby zregenerować florę bakteryjną jelit, ale warto też pamiętać o tym, ze jego spożywanie łagodnie obniża poziom cholesterolu we krwi, łagodzi skutki wirusowego zapalenia wątroby, pobudza odporność organizmu.

Teraz dostępne w butelkach 400 g z nowoczesnym layoutem, który komunikuje naturalność produktu, funkcjonalność, dodatkowym atutem jest czysta etykieta – czyli brak jakichkolwiek substancji smakowych, barwiących, konserwujących.

Zapraszamy do spróbowania bo warto !!!

Mleko Acidofilne w nowym wygodnym opakowaniu