31.10.2017

Kulinarny Konkurs Sera Good Cheese 2017

Podczas tegorocznego Kongresu Serowarskiego, który odbył się 24 października 2017r. w Mrągowie miało miejsce uroczyste rozstrzygnięcie Kulinarnego Konkursu Sera Good Cheese 2017. Do walki o medale stanęło ok. 80 serów z całej Polski. Kucharze znaleźli się przed nie lada wyzwaniem oceniając zgłoszone produkty w 12 kategoriach. Wybrano 36 medalistów.

Produkty naszej Spółdzielni podbiły serca Sędziów w trzech kategoriach:

  1. Fellada z czosnkiem i oliwkami nagrodzona została złotym medalem w kategorii „Ser do sałatki”
  2. Twaróg wędzony otrzymał złoty medal w kategorii „Ser wędzony”
  3. Serek wiejski lekki nagrodzony został brązowym medalem w kategorii „Serek typu wiejski

Wyróżnienia dla naszych łowickich serów i twarogów są podkreśleniem jakości i wyjątkowego smaku.

Uczestnicy Gali Good Cheese 2017 mieli możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.