27.03.2013

Jogurt Grecki

Jogurt Grecki to nowość w naszym asortymencie. Jest to jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 10%. Fermentacja zachodzi w indywidualnych opakowaniach jednostkowych. Ponadto wyróżnia go gęsta, zwarta konsystencja. Jest doskonały jako przekąska z owocami lub odrobiną miodu, ale również świetnie sprawdza się jako substytut majonezu czy kwaśnej śmietany.

Proponujemy wykorzystanie naszego Jogurtu Greckiego do przygotowania pysznego sosu tzatziki. Świeże ogórki drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Przed dodaniem do jogurtu dobrze jest odsączyć je na sitku. Następnie dodajemy czosnek, wedle własnego uznania, ale na tyle dużo, aby był wyraźnie wyczuwalny, oraz odrobinę oliwy i soku z cytryny. Te dwa ostatnie składniki sprawią, że tzatziki będzie jedwabiste i aromatyczne. Podajemy do grillowanych warzyw, ryb i mięs.